Virtual Learning - Virtual Reality

Noi tehnologii de E-Learning

Software şi management educaţional

Prima pagină | Obiective | Comitete | Ştiri | Proceedings | Arhiva CNIV | Resurse | Media | Parteneri | Informaţii/Contact

Virtual Library

CNIV 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007

NEWS TECHNOLOGIES IN EDUCATION AND RESEARCH

"Learning is evolution of knowledge over time." Roger E. Bohn

Promovarea tehnologiilor moderne în educaţie şi cercetare

Cugetări - Grigore C. Moisil (1906-1973) [Link]:
 • Foarte curând oamenii se vor împărţi în două categorii: oameni bătrâni şi oameni care ştiu să lucreze la calculator.

 • Învăţând matematică, înveţi să gândeşti.
 • Explozivul cel mai puternic nu este toluenul, nici bomba atomică, ci ideea omenească.

La aceasta categorie se arhiveaza si se prezinta aplicatii si produse software ce sprijina si au ca target atingerea obiectivelor CNIV.

INVITATIE: Sunt invitati sa propuna aplicatii si produse software autorii ce au participat la editiile precedente CNIV, chiar daca ulterior au efectuat modificari, revizuiri sau perfectionari aplicatiilor.

RECOMANDARE: Se recomanda ca incepand cu editia CNIV din 2005 sa se faca propuneri si sa se trimita CD sau prin e-mail aplicatii/produse software ce corespund standardelor CNIV.

OBSERVATIE: Se va respecta copyright-ul si indicatia ca in cazul utilizarii aplicatiilor/produselor sa se indice numele producatorului/autorilor. Raman la optiunea autorilor si producatorilor conditiile de utilizare.

INVITAŢIE: Organizaţiile, asociaţiile şi firmele sunt aşteptate cu propuneri, inclusiv pentru Premii în vederea colaborării în spiritul obiectivelor CNIV.

Aplicatii si Produse Software

-recomandate de CNIV-

Nr. crt. 1

Producator/autor(i): Siveco

Denumire: AEL

Descriere: Sistem integrat de predare/invatare si management al continutului menit sa sprijine profesorii/tutorii, elevii, dezvoltatorii de continut, precum si alti participanti la actul educational. AEL este un instrument modern de predare/invatare ce are capabilitati de administrare si livrare a diverselor tipuri de continut educational: materiale interactive multimedia, tutoriale, exercitii, simulari, jocuri educationale etc. Se folosc tehnologii de ultima ora ca Enterprise Java Beans, jdbc, Java servlets, jsp-s, Java applets, XML. Respecta standardelele MathML, SCORM, IMS. Se adreseaza invatamantului preuniversitar. AeL este coloana vertebrală a programului SEI, oferind suport pentru predare/învăţare, evaluare şi notare, administrarea, proiectarea şi monitorizarea conţinutului. De asemenea, asigură mijloacele necesare comunicării şi sincronizării între centrele locale şi regionale din cadrul programului SEI. Lecţiile AeL au câştigat World Summit Award in anul 2005. Pachetul de lecţii AeL, produsul care a reprezentat România la World Summit Award-secţiunea eLearning a fost declarat câştigător de juriul format din 37 de experţi mondiali. (Mai multe detalii)

Accesare/Download: www.siveco.ro, www.advancedelearning.com (prof. Radu Jugureanu, Responsabil Resurse Educationale)

Nr. crt. 2

Producator/autor(i): Softwin

Denumire: Intuitext

Descriere: Sistem dezvoltat in conformitate cu programa scolara in vigoare. Lectiile interactive INTUITEXT urmaresc promovarea unui invatamant modern, de calitate, orientat spre formarea de competente si nu de memorarea de informatii. Sunt utilizate tehnologii informatice moderne pentru a ajuta la intelegerea si studierea fenomenelor si proceselor greu de explicat prin metode traditionale, fara asistare de calculator. Lectiile sunt destinate invatamantului preuniversitar pentru uitilizare de catre profesori si elevi, atat la clasa, cat si prin studiu individual. Sunt incluse 1500 animatii si obiecte multimedia, 200 de experimente virtuale. Lecţiile Intuitext stabilesc noi standarde în domeniul predării asistate de calculator, fiind caracterizate prin interactivitate, modularitate şi folosirea elementelor multimedia în scopul asigurării unui proces de învăţare cât mai intuitiv. (http://www.intuitext.ro/ - Mai multe detalii)

Accesare/Download: www.softwin.ro (Sorin Guleac, eLearning Product Manager)

Nr. crt. 3

Producator/autor(i): SSMR, Softwin

Denumire: Revista Gazeta Matematica-arhiva electronica 1895-2004

Descriere: La aniversarea a 110 ani (8 oct. 2005) de la aparitia primului numar al revistei "Gazeta Matematica", -in anul 1895- Societatea de Stiinte Matematice din Romanaia, impreuna cu firma SOFTWIN -prin divizia Intuitext-, anunta lansarea unui produs software revolutionar. Produsul software cuprinde formatul electronic pentru intreaga colectie a revistei Gazeta Matematica, de la aparitie pana astazi. Versiunea actuala este o editie de lux ce cuprinde 110 ani de activitate la Gazeta Matematica (1895-2004), adica peste 60.000 de pagini continand peste 80.000 de articole si probleme grupate pe diverse domenii ale matematicii. Versiunea electronica este destinata elevilor, studentilor si profesorilor. Un produs de exceptie care contine întreaga colectie a Gazetei Matematice seria B din perioada 1895-2004 (echivalentul a peste 300 de culegeri de matematica). Pentru prima oara în România a fost reunit întregul material din prestigiosul patrimoniu publicat timp de 110 ani in Gazeta Matematica. Va recomandam aceasta colectie unica în lume ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca oricarui pasionat de matematica, a oricarei institutii de învatamânt si nu în ultimul rând a celor care pornesc la drum în descoperirea acestui domeniu fascinant.(Mai multe detalii)

Accesare/Download: SSMR, www.softwin.ro (Sorin Guleac, eLearning Product Manager)

Nr. crt. 4

Producator/autor(i): Maplesoft Canada

Denumire: Maple-MapleNet

Descriere: Maple si MapleNet - integrated solutions for Web Based Learning in Matematics, Science and Engineering. Limbajul Maple si platforma MapleNet sunt produse software ale firmei private Maplesoft. Aceasta companie este un producator important de produse software utilizate in rezolvarea problemelor din diverse domenii: invatamant, cercetare, proiectare, economie, inginerie, sanatate, finante, comunicatii, statistica si analiza datelor etc. Avand ca suport limbajul Maple si tehnologii moderne Internet, a dezvoltat resurse pentru implementarea acestora in educatie, cercetare si servicii. Platforma MapleNet este orientata spre completarea formelor traditionale in instruirea si formarea profesionala. (Waterloo Maple Inc.)

Accesare/Download: www.maplesoft.com

Nr. crt. 5

Producator/autor(i): Marin Vlada

Denumire: BTM

Descriere: Tutorial online pentru disciplina Birotica si tehnici multimedia. Sunt prezentate concepte generale privind utilizarea sistemului de operare Windows si o expunere sistematica pentru obtinerea de competente privind utilizarea programelor Word, Excel si a tehnologiilor Internet/Web.

Accesare/Download: www.unibuc.ro/eBooks/informatica/Birotica/ si suport CD la Biblioteca Centrala Universitara, Biblioteca Facultatii de Matematica si Informatica

Nr. crt. 6

Producator/autor(i): Marin Vlada

Denumire: SEISO

Descriere: Tutorial online pentru cunostinte generale privind Sistemele de operare moderne. Este prezentata o expunere sistematica pentru obtinerea de competente privind utilizarea sistemelor de operare Windows, Linux si UNIX.

Accesare/Download: www.unibuc.ro/eBooks/informatica/Seiso/

Nr. crt. 7

Producator/autor(i): Marin Vlada

Denumire: Gandirea algoritmica

Descriere: Tutorial online pentru o abordare moderna a conceptului de algoritm. Este prezentata o expunere sistematica pentru obtinerea de competente privind rezolvarea de probleme pornind de la reprezentarea algoritmica a acestora. Se prezinta o abordare moderna a conceptului de algoritm si expune detaliat modul in care ar trebui privit (de catre elevi, studenti, profesori, specialisti) algoritmul luand in considerare diferite aspecte care sunt practic desconsiderate de abordarea clasica. Pentru aplicatii se utilizeaza rezolvitorul Eureka.

Accesare/Download: www.unibuc.ro/eBooks/informatica/eureka/

Nr. crt. 8

Producator/autor(i): ProSoft ++ Bucuresti

Denumire: NetOp School

Descriere: NetOp School este un sistem destinat instruirii asistate de calculator produs de compania Danware din Danemarca specializata de 20 de ani in dezvoltarea produselor software pentru controlul PC-urilor de la distanta. Programul se adreseaza in general scolilor, universitatilor sau companiilor care vor sa-si imbunatateasca procesul de instruire al elevilor, studentilor sau propriilor angajati, dupa caz. Poate fi utilizat intr-o sala obisnuita de cursuri dotata cu calculatoare, sau intr-o clasa virtuala unde studentii si profesorul se afla in locatii diferite conectati intr-o retea. Calitatea serviciilor si produselor Prosoft++ este certificata conform standardelor ISO 9001:2000 si confirmata prin premiile primite de-a lungul timpului din partea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (locul I, 1999) sau din partea Asociatiei Române pentru Industria Electronica si Software (locul I, Binary 2001), Premiul de excelenta – Programe de acces securizat (Binary 2003).

Accesare/Download: www.ps.ro (Cosmin Paunescu, ProSoft ++, Bucuresti)

Nr. crt. 9

Producator/autor(i): Company Doriana Impex

Denumire: SiCOND LEX, QUAESTIO, LEX M – Regulamentul rutier ilustrat

Descriere: SiCOND LEX este primul sistem e-Learning din Romania destinat celor care se pregatesc pentru obtinerea permisului de conducere. Codul rutier este prezentat prin imagini si ilustratii grafice sugestive, aflate in relatie cu textul legislativ. Sistemul este conceput atat pentru testare in conditii apropiate de cele reale, cat si pentru studiu individual. SiCOND QUAESTIO este un sistem de testare a cunostintelor prin selectie aleatorie controlata a intrebarilor dintr-o serie de 1000 de inregistrari. Sistemul poate fi utilizat pentru examinarea candidatilor de catre autoritatea competenta. SiCOND LEX M este sistem e-Learning multilingv (romana, maghiara si engleza) ce are ca obiect legislatia rutiera. Are in vedere faptul ca in tarile din Uniunea Europeana legislatia rutiera este prezentata in limba nationala, in limbile nationalitatilor conlocuitoare si in cel putin o limba de circulatie internationala.

Accesare/Download: www.e-altfel.4mg.com; sicond_ro@yahoo.com (ing. Mihai Ganea)

 • MathDL - The Mathematical Sciences Digital Library | MathDL is an online resource published by the Mathematical Association of America. The site provides online resources for both teachers and students of mathematics | http://mathdl.maa.org/
 • JOMA - Journal of Online Mathematics and its Applications | JOMA is the journal of the Mathematical Sciences Digital Library (MathDL), for which MAA has received funding by the National Science Foundation (NSF) | http://mathdl.maa.org/mathDL/4/
 • DCR - The Digital Classroom Resources (DCR) | he Digital Classroom Resources (DCR) provides a select collection of free online learning materials which are available through the site. These materials have been classroom tested and peer reviewed | http://mathdl.maa.org/mathDL/3/
 • VLIB - The WWW Virtual Library | If you maintain a superlative guide to a specialised area of the Web, the Virtual Library would be pleased to consider a request to add your 'library' to the WWW Virtual Library | The WWW Virtual Library (VL) is the oldest catalogue of the Web, started by Tim Berners-Lee, the creator of HTML and of the Web itself, in 1991 at CERN in Geneva | http://vlib.org
 • VLMP - Virtual Library museums pages (VLMP) | A comprehensive directory of on-line museums and museum-related resources | http://vlmp.museophile.com/
 • FEMA - FEMA Information Resource Library | The FEMA Information Resource Library is a searchable web-based collection of all publicly accessible FEMA information resources, including: CDs, DVDs, VHS tapes, audio tapes, disability resources, posters and display items, brochures, publications, guidance and policy papers, program regulations and guidelines, forms, slide presentations, and some documents | http://www.fema.gov/library
 • AeL - AeL e-learning universal platform | AeL e-learning platform is an integrated teaching/learning program and content management system, based on modern educational principles and technologies | http://www.advancedelearning.com/ | AeL Academic
 • ElibM - The Electronic Library of Mathematics (EMS-European Mathematical Society) | The Electronic Library of Mathematics contains online journals, article collections, monographs, and other electronic resources in the field of mathematics | www.emis.de/ELibM.html | www.emis.de/


Download Day 2008