NEWS TECHNOLOGIES IN EDUCATION AND RESEARCH
"Learning is evolution of knowledge over time." Roger E. Bohn
Promovarea tehnologiilor moderne în educaţie şi cercetare
NU EXISTĂ TAXĂ DE PARTICIPARE
Programele şi aplicaţiile descrise în lucrare NU trebuie să fie trimise; acestea sunt proprietăţi intelectuale ale autorului/autorilor; în cadrul sesiunilor de lucru CNIV acestea pot fi utilizate prin demonstraţii în timpul prezentării lucrării (sau prin intermediul unei prezentări Power Point)
Forma finală a lucrării trebuie elaborată şi trimisă până la 1 octombrie
Organizarea Concursului "SOFTWARE EDUCATIONAL 2008" se va face dupa urmatoarele principii:
- scoaterea in evidenta si promovarea rezultatelor obtinute de diversi autori (cercetatori, cadre didactice, specialisti, studenti si elevi) in activitatea de cercetare, inovare si dezvoltare din domeniul tehnologiilor societatii informationale (IST - http://www.cordis.lu/ist/) promovate de FP6 (Programul cadru 6 al UE - http://www.cordis.lu/fp6/)
- promovarea si implementarea tehnologiilor si platformelor informatice cu aplicatii in domeniul educatiei si formarii continue
- stimularea si promovarea creativitatii din domeniile Informaticii si TIC
Concursul se adresează autorilor de produse e-Learning şi Software Educaţional, specialiştilor, cercetătorilor, profesorilor, studenţilor şi elevilor cu preocupări în domeniul tehnologiilor educaţionale susţinute de modele, metodologii şi soluţii software. Se are în vedere implementarea tehnologiilor societăţii informaţionale (IST/FP6/FP7) la nivelul exigenţelor Uniunii Europene.
Se urmăreşte promovarea şi implementarea ideilor moderne în educaţia iniţială şi în formarea continuă, promovarea spiritului de lucru / cercetare în echipă, atragerea şi includerea tinerilor în programele de cercetare şi dezvoltare, promovarea şi implementarea TIC în educaţie şi în formarea continuă.
PRECIZARI: Premiile CNIV nu realizeaza o ierarhie valorica a lucrarilor / aplicatiilor / produselor, ci evidentiaza anumite atribute in conformitate cu obiectivele declarate ale CNIV . Aplicatiile software ale firmelor nu vor fi luate in considerare pentru premiere. Aparitia acestora in contextul academic oferit de volumul tiparit este o dovada a recunoasterii valorii lor. Criteriile de evaluare impuse de CNIV sunt un reper in acest sens.
Criterii de Evaluare Lucrari / Produse Software
Stabilite si avizate de Comitetul Stiintific CNIV
C1. Concepte si idei moderne abordate (max. 5 puncte)
C2. Tehnologii folosite si implementate (max. 5 puncte)
C3. Originalitatea continutului (max. 5 puncte)
C4. Gradul de utilizare in prezent si in viitor (max. 5 puncte)
C5. Gradul de testare si verificare (max. 5 puncte)
C6. Metodologii si standarde respectate (max. 5 puncte)
C7. Complexitatea de elaborare (max. 5 puncte)
Punctaj maxim de evaluare lucrare / produs software: 35 puncte
Procedura de Evaluare Lucrari / Produse Software (criterii de evaluare)